Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Sotatulokasvit


Sodat ovat kautta historian muokanneet maisemaa myös tuomalla sinne uusia kasveja. Talvi- ja jatkosota eivät olleet tästä poikkeus. Esimerkiksi Ilomantsin sotatoimialueilta voidaan löytää nykyäänkin noin parikymmentä puna-armeijan rehukuormien mukana tullutta tulokaskasvia, joista pulskaneilikka (Dianthus superbus) on antanut muotonsa myös Sotiemme maisemissa Pohjois-Karjalassa -esitteen tunnukselle.

Erityisesti pulskaneilikkaa tavataan Puolan rintamalla junaan kuormatun, Karhumäessä jalkautuneen ja Porajärven kautta Ilomantsin rintamalle marssineen puna-armeijan 155. divisioonan käyttämillä huolto- ja majoitusalueilla.

 

Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu