Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Etusivu / Pohjois-Karjala / Kulttuuri ja historia / Sotahistoria / Enon asekätkennän muistomerkki

Enon asekätkennän muistomerkki

 Tekstien numerot viittaavat kartan numeroihin.

kohdekartta_valmis_korjattu.png
Oma mielenkiintoinen käyntikohteensa on Enon asekätkö (n:o 17), joka sijaitsee noin viisi kilometriä Enon keskustasta Ahvenisen suuntaan (tie 518, tien oikealla puolella opaste Törnin-Männistön asekätkö). Tämä Mannerheim-ristin ritari, kapteeni Lauri Törnin ja hänen komppaniansa asealiupseeri Arvo Männistön tekemä asekätkö on osa niitä salaisia toimia, joilla varauduttiin mahdolliseen Neuvostoliiton miehitykseen syksyllä 1944.

Jokaisen silloisen sotilaspiirin alueelle kätkettiin noin tuhannen miehen sissipataljoonan varustus, siten että yhdessä kätkössä oli noin 1-2 joukkueen taistelumateriaali. Kaikkiaan näitä asekätköjä oli noin 1500 koko maassa. Arvo Männistö valvoi kätköä säännöllisin tarkistuskäynnein. Piilo paljastettiin viranomaisille vasta vuonna 1994.


 

Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu