Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Musiikki


Musiikki on olennainen osa pohjoiskarjalaista kulttuuria ja tapahtumatarjontaa.

Joensuun jo 60-vuotiaan kaupunginorkesterin ohjelmasta löytyy tapahtumia ja konsertteja kaikkien makuun. Joensuun kaupunginorkesterissa soittaa vakituisesti 35 muusikkoa. Orkesteri esiintyy säännöllisesti kotisalissaan Carelia-salilla Joensuussa. Kausittain ohjelma sisältää sinfonia-, viihde-, kamari- ja kirkkokonsertteja sekä lasten- ja nuortenkonsertteja. Se vastaa myös Joensuun musiikkitalven järjestämisestä.

Pohjois-Karjalasta on lähtöisin useita sekä kotimaassa että kansainvälisesti menestyneitä artisteja ja yhtyeitä, kuten Nightwish, Stella, Ismo Alanko, Ilkka Alanko, Katri-Helena, Anna Puu, Värttinä ja Eläkeläiset. Ympäri vuoden Pohjois-Karjalassa järjestetään monia musiikkitapahtumia, kuten  Joensuun musiikkitalvi, Rokumentti Rock Film Festival, Ilosaarirock, Ilovaarirock ja Vekararokki Joensuussa, Kihaus Folk Rääkkylässä ja Lieksan Vaskiviikko.

Joensuun Popmuusikot ry, vuonna 1971 perustettu elävän musiikin yhdistys, edistää ja tukee popmusiikin harrastusta Pohjois-Karjalassa. Tunnetuin yhdistyksen järjestämistä tapahtumista on Ilosaarirock, mutta samainen yhdistys toimii myös mm. Vekararokin ja Rokumentin järjestäjänä. Kuumimmat artistit voit löytää Joensuun Ilosaaressa toimivasta kulttuurikeskus Karjalantalosta ja Kerubista, joka vetää puoleensa ulkomaisiakin suuruuksia. Tutustu Kerubin kellarin ja salin ohjelmistoon.

Vuonna 1978 perustettu Joensuun konservatorio on lajissaan toiseksi suurin Suomessa. Konservatoriossa voi suorittaa mm. muusikon opintoja suuntautuen kansanmusiikkiin, popjazz –musiikkiin tai taidemusiikkiin. Oppilaskonsertit täydentävät monipuolista pohjoiskarjalaista musiikkitarjontaa. Konserttikalenterin löydät täältä.

Yksi Joensuun kaupungin tunnetuimmista symboleista ja nähtävyyksistä on vuonna 1985 valmistunut Laulurinne. Laulurinteellä nähdään vuosittain mitä erilaisimpia kulttuuritapahtumia rock- ja sinfoniakonserteista tanssitaiteeseen. Siellä järjestetään myös useita valtakunnallisesti merkittäviä suurtapahtumia. Myös Karjalaisten laulujuhlien perinnettä on elvytetty pohjoiskarjalaisten ja Karjalan tasavallan toimijoiden yhteistyönä.

Pohjois-Karjalasta löydät myös Euroopan joululaulukaupungin. Nurmeksessa joululaulukaupungin ohjelmisto sisältää noin kuukauden ajan jouluisia konsertteja Nurmes-talossa ja kirkoissa. Ja kun joulurauha kaikille suomalaisille julistetaan Turusta, välitetään Hyvän Joulun toivotus Suomen lapsille juuri Nurmeksesta.

Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu