Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Museot


Monien muiden suomalaisten maakuntien tapaan on Pohjois-Karjalassakin sekä ammatillisesti hoidettuja museoita että useita kotiseutuaktiivien ylläpitämiä paikallismuseoita.

Maakunnan kulttuurihistoriallisena aluemuseon toimii vuonna 1917 Joensuuhun perustettu Pohjois-Karjalan museo. Omaan maakuntaan liittyvien esinekokonaisuuksien lisäksi museon kokoelmaan on vuonna 1950 liitetty Sortavalassa toimineen, 1883 perustetun Laatokan Karjalan museon kokoelman. Carelicumin 2. kerroksessa sijaitsevat museon pysyvät perusnäyttelyt. Matkalla Karjalassa -näyttely perustuu museon omiin kokoelmiin ja kertoo karjalaisen ihmisen menneisyydestä ja nykyisyydestä, arjesta ja juhlasta. Muinaisilla Poluilla -näyttely kertoo Pohjois-Karjalan esihistoriasta. Mikäli on matkalla Sortavalaan, kannattaa käydä katsomassa myös pienoismalleista, millaiselta Sortavalan kaupunki on näyttänyt 1700- ja 1800-luvuilla sekä vuonna 1939.

Muita ammatillisesti hoidettuja kulttuurihistoriallisia museoita ovat Suomen toiseksi suurin ulkomuseo Pielisen museo Lieksassa (lähes 70 rakennusta), Ikolan ja Kötsin Nurmeksessa, Outokummun vanha kaivos ja kaivosmuseo ja Möhkön ruukkimuseo Ilomantsissa. Kotiseutukeskuksia tai –museoita on mm. Enossa, Rääkkylässä, Kiteellä, Kolilla Lieksassa, Komperossa Liperissä, Tohmajärvellä, Kesälahdella, Juuassa, Kiihtelysvaarassa, Polvijärvellä ja Tuupovaarassa.

Vanhoine rakennuksineen, peltomaineen ja karsikkomäntyineen on Murtovaaran talomuseo arvioitu valtakunnallisesti arvokkaaksi ja siten myös suojeltavaksi kulttuuriympäristöksi. Murtovaarassa tiedetään olleen mäkitupa-asutusta jo 1840-luvulla, mutta tarkempia tietoja rakennuksista ja asukkaista löytyy vuodesta 1868. Se edustaa kaskikauden maanviljelysmaisemaa ja talonpoikaista rakennuskulttuuria kruununmetsätorpan perustamisajoilta lähtien, ja se on Suomen ainoa vaara-asutusmuseo. Myös Makkolan museotila Ilomantsin Hattuvaarassa on merkittävä kulttuurihistoriallinen kokonaisuus, jonka vanhanajan pihapiiri on toiminut useiden tv-sarjojen ja elokuvien kuvauspaikkana (tarkista aukiolo museolta).

Maakunnan ainoa taidemuseo,
Joensuun taidemuseo ONNI toimii vanhassa lyseossa Joensuussa. Sen monipuoliset kokoelmat ovat muodostuneet arvokkaista lahjoituksista. Kaupungille lahjoitetut Olavi Turtiaisen taidekokoelma ja Arla Cederbergin taidekokoelma muodostivat perustan Joensuun taidemuseon perustamiselle 1962. Myöhemmin kokoelmia täydensi mm. akateemikko Onni Okkosen merkittävä taidekokoelma – hänestä muuten juontuu vuodesta 2012 käytössä ollut museon nimi ”ONNI”. Näiden kokoelmien ohella museo on vastaanottanut lahjoituksina useita yksityiskokoelmia.

 • Majoitus
 • Aktiviteetit
 • Palvelut
 • Käyntikohteet ja nähtävyydet
 • Reitit
-
Näytä palvelut
Hakutuloksia ei löytynyt
Hakutuloksia päivitetään
Näytä vain varattavissa olevat

Pinta-ala m2
Makuuhuoneita kpl
henk
Alue
Varaa Tutustu
Online
Varattu
Odota hetki Ladataan lisää......

{Name}

Pinta-ala {Area} m2
Makuuhuoneita {Bedrooms} kpl
{Adults} + {ExtraBeds} henk
Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu