Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Joensuu

 German.jpg

Joensuu on maakunnan mainio keskuspaikka

Venäjän tsaari Nikolai I:n vuonna 1848 perustama Joensuu on Pohjois-Karjalan maakuntakeskus, jolla on matkailijoille paljon tarjottavaa. Tunnelmaa kaupunkiin luovat sen läpi virtaava Pielisjoki ja keskusta monipuolisine palveluineen - unohtamatta kauppatorin karjalaista elämänmenoa. Pielisjoen ylittää kantakaupungin alueella 7 siltaa, niiiden joukossa kesällä 2014 kevyelle liikenteelle avattu Ylisoutajan silta ja saman vuoden lopulla valmistunut Sirkkalan silta. Suvantosilta on suljettu liikenteeltä kesän 2015 ajan korjaustöiden vuoksi.

Kaupunkikuvaa hallitsee Eliel Saarisen suunnittelema kaupungintalo vuodelta 1914. Talossa toimivat nykyään kaupungin keskushallinto, kaupunginteatteri ja Teatteriravintola.

Kiihtelysvaaran kunta ja Tuupovaaran kunta liittyivät osaksi Joensuun kaupunkia 2005 ja Eno ja Pyhäselkä 2009. Uusilla alueilla on monia viehättäviä kohteita - etenkin kesäretkiä ajatellen. Asukkaita Joensuun alueella on yhteensä noin 75 000 ja alueen maapinta-ala 2751 km².

Tervetuloa Joensuuhun!
Kantakaupungin menovinkkejä


Joensuun kaupungin molemmat museot, Taidemuseo ONNI ja Pohjois-Karjalan museo, ovat avoinna ympäri vuoden.
Perusnäyttelyiden lisäksi Taidemuseossa on 4.10. saakka esillä Eero Nelimarkan maalauksia ja Riitta Nelimarkan taidetekstiilejä, serigrafioita, maalauksia ja piirroksia. Pohjois-Karjalan museon näyttely "Ei vettä rantaa rakkaampaa" (18.10. saakka) esittelee Pohjois-Karjalan kauniita ja puhtaita vesistöjä. Museosta löytyy myös lasten suosikki Mukulakatu.

8iJSTMuxtNIsz2djsD_gi3I11CtebyTr39fiV9_Sdbk 2.jpg

Maailman pohjoisin ja Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha Botania sijaitsee Linnunlahden kaupunginosassa. Noin 600 lajin kokoelma-kasvihuoneissa on edustettuna tropiikki, subtropiikin kesä- ja talvisadealueet sekä aavikko. Ulkopuutarhasta löytyvät mm. ravinto-, mauste-, myrkky, lääke- ja koristekasvien kokoelmat.

Taitokortteli palvelee asiakkaita ympäri vuoden. Kauppaneuvoksen kahvilassa on hauska herkutella ja pikkuputiikeista löytyy ihania tuliaisia kotiin ja ystäville. Taitokorttelin pihapiirissä toimii myös lapsiperheille palveluja tarjoava Perheentalo.

Ortodoksisen kulttuurikeskuksen näyttelyihin (mm. Pentti Oksasen maalaamat teokset Suomen ortodoksisista kirkoista, tsasounista ja rukoushuoneista) voi tutustua ma-pe klo 8-15.


Kalenteri-painike.jpg

Joensuu-video esittelee kaupunkia, elinkeinoelämää ja joensuulaista arkea perinteisistä markkinointivideoista poikkeavalla tavalla. Elokuvassa kaupunkia katsotaan kirjaimellisesti hieman toisella silmällä.

Kesän ja syksyn 2014 aikana kuvattu video on tehty Joensuun kaupungin, Joensuun seudun kehittämisyhtiö Josek Oy:n ja Karelia Expert matkailupalvelu Oy:n yhteistyönä. Videon toteutuksesta on vastannut joensuulainen Koju Film Company Oy."Impressions of Joensuu"

 

Tutustu Joensuun matkailuesitteeseen. Huom! Alla oleva esite on lyhennetty lisäpainos, josta on poistettu kesällä avoimia / kesäaikaisia, tapahtumia, kohteita ja palveluita.

Alkuperäinen esite löytyy kokonaisuudessaan esitekirjastostamme.

Yhteystiedot

 

Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
VisitKarelia Sales Oy
Teollisuuskatu 15
80100 JOENSUU
faksi 013 123 933
puh. 0207 434 660
sales@visitkarelia.fi

 

Matkailuneuvonta
joensuu@visitkarelia.fi
puh. 0400 239 549
Koskikatu 5
Carelicum Palvelut

Matkailuneuvonta avoinna
ma-pe klo 10-17

Joensuun matkailusivut eri kielillä:

Lippu_EN.png     RU-lippu6.png 

Faktoja Joensuusta

 • Perustettu 1848

 • Kokonaispinta-ala 2751km2

 • Asukkaita 75 000

 • Naapurikunnat Ilomantsi, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Rääkkylä ja Tohmajärvi

 • Etäisyys Helsinkiin 437km

 perhonen.jpg

 

 Kosiosusi.jpg


HeiJoe.JPG

HeiJoe on älylaitteelle kehitetty, käyttäjälleen maksuton matkailuopasjärjestelmä. Lue lisää järjestelmästä ja tutustu Joensuun reitteihin - klikkaa tästä!


 

  

 


 

   

 

 Joensuun antia
Joensuun Botania, yleisölle avoin kasvitieteellinen puutarha ja trooppinen perhospuutarha.
alk.10 €
Hauska ja herkkä tarina ystävyydestä ja kiintymyksestä.
Joensuun kaupunkikierros oppaan johdolla
alk.22 €
"Jos olet vasara, lyö kovaa. Jos olet naula, pidä pääsi pystyssä."
alk.25 €
"Rakas Presidentti, kirjoitan Teille, koska minulle on käynyt hassusti, ja minulla on hätä..."
alk.10 €
Mauri Kunnaksen suosittuun lastenkirjaan pohjautuva musiikkinäytelmä on veijarimaisen koiramainen sankaritarina Elias Lönnrotin kokoamasta Suomen kansalliseepoksesta.
alk.21,50 €
Kevätretki Joensuuhun sisältää kaupunginteatterin Koirien Kalevala -esityksen ja ruokailun Pizza Raxissa. Retkeen voi liittää myös käynnin Vesikossa tai Botaniassa.
alk.25 €
Tarina ystävyydestä metsäteollisuuden ja metallimusiikin Suomessa.
alk.32 €
Rahakabaree on kunnianhimoinen yhdistelmä musiikkiteatteria, huumoria ja yhteiskunnallista ajattelua.
alk.24 €
Utran Uudessa Teatterissa kesällä 2016 Markku Pölösen romanttinen komedia 'Laula minulle rakkaudesta'! Tutustu myös kulttuuripakettiin.
 • Majoitus
 • Aktiviteetit
 • Palvelut
 • Käyntikohteet ja nähtävyydet
 • Reitit
-
Näytä palvelut
Hakutuloksia ei löytynyt
Hakutuloksia päivitetään
Näytä vain varattavissa olevat

Pinta-ala m2
Makuuhuoneita kpl
henk
Alue
Varaa Tutustu
Online
Varattu
Odota hetki Ladataan lisää......

{Name}

Pinta-ala {Area} m2
Makuuhuoneita {Bedrooms} kpl
{Adults} + {ExtraBeds} henk
Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu