Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Joensuu

02JOENTULITUS1.jpg

Joensuu on maakunnan mainio keskuspaikka

Venäjän tsaari Nikolai I:n vuonna 1848 perustama Joensuu on Pohjois-Karjalan maakuntakeskus, jolla on matkailijoille paljon tarjottavaa. Tunnelmaa kaupunkiin luovat sen läpi virtaava Pielisjoki ja keskusta monipuolisine palveluineen, unohtamatta kauppatorin karjalaista elämänmenoa

Kaupunkikuvaa hallitsee Eliel Saarisen suunnittelema kaupungintalo vuodelta 1914. Talossa toimivat nykyään kaupungin keskushallinto, kaupunginteatteri ja Teatteriravintola. Kirkkokadulla sijaitseva Joensuun taidemuseo kätkee sisäänsä monipuoliset taidekokoelmat, vaihtuvia näyttelyitä ja mm. ikonikokoelman. Kulttuuri- ja matkailu-keskus Carelicumista löytyvät mm. Pohjois-Karjalan museon näyttelyt, Karelia Expertin matkailuneuvonta, lippujen myynti- ja varauspiste sekä Joensuun palvelut. Taitokortteli on käsityö- ja kulttuurikeskus, josta löytyy pikkuputiikkeja, kahvila, seppien takomo ja näyttelyitä.

Itä-Suomen yliopiston, Karelia ammattikorkeakoulun ja muiden oppilaitosten opiskelijat nuorentavat kaupunkikuvaa ja korkeatasoiset kulttuuri- ja vapaa-ajan palvelut lisäävät kaupungin vetovoimaa.

Kiihtelysvaaran kunta ja Tuupovaaran kunta liittyivät osaksi Joensuun kaupunkia 2005 ja Eno ja Pyhäselkä 2009.  Uusilla alueilla on monia viehättäviä kohteita etenkin kesäretkiä ajatellen. Asukkaita Joensuun alueella on yhteensä noin 74 000 ja alueen maapinta-ala 2751 km².

yläreuna.JPG

Tervetuloa Joensuuhun!

Menovinkkejä

Joensuun museot
Joensuun kaupungin molemmat museot, Taidemuseo ONNI ja Pohjois-Karjalan museo, ovat avoinna ympäri vuoden. Perusnäyttelyiden lisäksi museoissa on vuosittain 4-6 vaihtuvaa näyttelyä ja Pohjois-Karjalan museosta löytyy lasten suosikki Mukulakatu. Tänä vuonna museoissa on näkyvästi esillä Karjala-teema: Pohjois-Karjalan museossa on 12.6.-5.10. esillä Sortavala - Karjalan Meren valkoinen kaupunki. Taidemuseon kesän vaihtuvana näyttelynä on 15.5.-14.9. Joensuun kaupungin perustajasta kertova  Nikolai I - poika, isä ja keisari

Tropiikkiin ei tarvitse matkustaa lentämällä, sillä tropiikin kasvit ja lämpö löytyvät Botaniasta, Linnunlahdella sijaitsevasta kasvitieteellisestä puutarhasta.

botania.jpg

Taitokortteli
Taitokortteli palvelee asiakkaita ympäri vuoden. Kauppaneuvoksen kahvilassa on hauska herkutella ja pikkuputiikeista löytyy ihania tuliaisia kotiin ja ystäville.

 

taitokeskus-1.jpg
 

Treetop seikkailupuisto

Joensuuhun avattiin heinäkuussa 2014 uusi Treetop seikkailupuisto Mehtimäelle, Joensuu Areenan takana olevaan metsikköön. Haastetta riittää puiden väliin rakennetuilla radoilla. Syyskuusta toukokuun loppuun avoinna ryhmille ennakkoon sovittuina aikoina.

Virkistysuimala Vesikko
Vesikko on tasokas virkistysuimala ja riemukas kohde koko perheen uimaretkille ympäri vuoden.

Ortodoksinen kulttuurikeskus
Ortodoksisen kulttuurikeskuksen näyttelyihin (mm. Pentti Oksasen maalaamat teokset Suomen ortodoksisista kirkoista, tsasounista ja rukoushuoneista) voi tutustua talvellakin. Avoinna ma-pe klo 8-15.
Kuva oikealla palstalla: ortodoksisia sakraaliesineitä

Joensuun Kaupunginteatteri ja Joensuun Kaupunginorkesteri
Lippujen ennakkomyynti: Carelicum, Koskikatu 5, puh. 013 267 5222.
Lipunmyynti on avoinna ma-pe 9-17, la 10-15.

Kaupunginorkesterin konsertit täällä.
Kaupunginteatterin ohjelmisto täällä.

  Kalenteri-painike.jpg
Yhteystiedot

Joensuun matkailuneuvonta:
Karelia Expert Matkailupalvelu Oy  Koskikatu 5
80100 JOENSUU

Puh. 0400 239 549
Fax. (013) 123 933
joensuu@visitkarelia.fi

- Matkailuesitteitä ja karttoja
- Opasvälitys
- Majoitus- ja lomamökkivälitys
- Paketit ryhmille ja kokouksiin

Avoinna talvella ma-pe klo 9-17

Joensuun matkailusivut eri kielillä:

Lippu_EN.png     RU-lippu6.png 

www.joensuu.fi

Katso myös nämä
FB_FindUsOnFacebook-320.png

Ryhmamatkaesite-kansi.jpg
Faktoja Joensuusta

 • Perustettu 1848

 • Kokonaispinta-ala 2751km2

 • Asukkaita 74168 (1.1.2013)

 • Naapurikunnat Ilomantsi, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Rääkkylä ja Tohmajärvi

 • Etäisyys Helsinkiin 437km

 

  

ort.kulttkeskus4.jpg

  

Maaseutualueella on monia hienoja luontokohteita, mm. Vekaruksen alue Tuupovaarassa, Elovaara Pyhäselässä, Ala-Koitajoki Enossa ja Oravankierros Kiihtelysvaarassa.

Kuva TImo Mikkonen: kalastaja
Kiihtelysvaaran Ala-Peltokoskella

Kuva 012 (2).jpg

 

 

 

 

Joensuun antia
alk.100 €
Vauhdin hurmaa kokeneen rallikuskin kyydissä Pohjois-Karjalan kimuranteilla teillä! Tätä on odotettu... Ja tämä on pakko kokea!
alk.10 €
Huvinäytelmä koko perheelle!
alk.30 €
Nummisuutarit on eräs Suomen esitetyimmistä näytelmistä ja sitä pidetään yleisesti Aleksis Kiven kielellisesti rikkaimpana teoksena.
alk.23 €
Sulaketta lainaamassa on tanssiva nostalgiatrippi Liperin poikien mahdottomasta matkasta Joensuuhun, kahden paikkaansa ymmärtämättömän seikkailu suuressa Suomessa.
Tästä pääset tutustumaan syksyn ryhmämatkoihin!
Tutustu Pohjois-Karjalan virkistysreittien karttapalveluun!
 • Majoitus
 • Aktiviteetit
 • Palvelut
 • Käyntikohteet ja nähtävyydet
 • Reitit
-
Näytä palvelut
Hakutuloksia ei löytynyt
Hakutuloksia päivitetään
Näytä vain online-varattavat

Pinta-ala m2
Makuuhuoneita kpl
henk
Varaa Tutustu
Online
Varattu
Odota hetki Ladataan lisää......

{Name}

Pinta-ala {Area} m2
Makuuhuoneita {Bedrooms} kpl
{Adults} + {ExtraBeds} henk
Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu