Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €

Joensuu

 

Joensuu on maakunnan mainio keskuspaikka

Venäjän tsaari Nikolai I:n vuonna 1848 perustama Joensuu on Pohjois-Karjalan maakuntakeskus, jolla on matkailijoille paljon tarjottavaa. Tunnelmaa kaupunkiin luovat sen läpi virtaava Pielisjoki ja keskusta monipuolisine palveluineen - unohtamatta kauppatorin karjalaista elämänmenoa. Pielisjoen ylittää kantakaupungin alueella 7 siltaa, uusimpina 2014 kevyelle liikenteelle avattu Ylisoutajan silta ja saman vuoden lopulla valmistunut Sirkkalan silta.

Kaupunkikuvaa hallitsee Eliel Saarisen suunnittelema kaupungintalo vuodelta 1914. Talossa toimivat nykyään kaupungin keskushallinto, kaupunginteatteri ja Teatteriravintola.

Kiihtelysvaaran kunta ja Tuupovaaran kunta liittyivät osaksi Joensuun kaupunkia 2005 ja Eno ja Pyhäselkä 2009. Uusilla alueilla on monia viehättäviä kohteita - etenkin kesäretkiä ajatellen. Asukkaita Joensuun alueella on yhteensä noin 75 000 ja alueen maapinta-ala 2751 km².

Tervetuloa Joensuuhun!
Kantakaupungin menovinkkejä
36. STie +tekstillä2.jpg
Photo/kuva: Christer Johansson/Husbilen Resa

Joensuun kaupungin molemmat museot, Taidemuseo ONNI ja Pohjois-Karjalan museo, ovat avoinna ympäri vuoden. Perusnäyttelyiden lisäksi museoissa on vuosittain useita vaihtuvia näyttelyitä. Taidemuseossa esitellään 12.5. alkaen Karen Bit Vejlen paperileikkauksia. Pohjois-Karjalan museossa avautuu 12.5. Funkis Karjalassa -näyttelyt.  Pohjois-Karjalan museosta löytyy myös lasten suosikki Mukulakatu.

Botania2015.jpg

Maailman pohjoisin ja Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha Botania sijaitsee Linnunlahden kaupunginosassa. Noin 600 lajin kokoelma-kasvihuoneissa on edustettuna tropiikki, subtropiikin kesä- ja talvisadealueet sekä aavikko. Ulkopuutarhasta löytyvät mm. ravinto-, mauste-, myrkky, lääke- ja koristekasvien kokoelmat.

 

Taitokortteli palvelee asiakkaita ympäri vuoden. Kauppaneuvoksen kahvilassa on hauska herkutella ja pikkuputiikeista löytyy ihania tuliaisia kotiin ja ystäville. Taitokorttelin pihapiirissä toimii myös lapsiperheille palveluja tarjoava Perheentalo.

Ortodoksisen kulttuurikeskuksen näyttelyihin (mm. Pentti Oksasen maalaamat teokset Suomen ortodoksisista kirkoista, tsasounista ja rukoushuoneista) voi tutustua ma-pe klo 8-15.

Taidemuseon vierestä löytyy Taidekeskus Ahjo, Taitokorttelista Galleria Kohina ja Hasanniemessä on vuonna 2015 avattu Jokigalleria.

 

32. STie +teksti.jpg
Photo/kuva: Christer Johansson/Husbilen Resa


Kalenteri-painike.jpg

Joensuu-video esittelee kaupunkia, elinkeinoelämää ja joensuulaista arkea perinteisistä markkinointivideoista poikkeavalla tavalla. Elokuvassa kaupunkia katsotaan kirjaimellisesti hieman toisella silmällä.

Kesän ja syksyn 2014 aikana kuvattu video on tehty Joensuun kaupungin, Joensuun seudun kehittämisyhtiö Josek Oy:n ja Karelia Expert matkailupalvelu Oy:n yhteistyönä. Videon toteutuksesta on vastannut joensuulainen Koju Film Company Oy."Impressions of Joensuu"

 

Tutustu Joensuun matkailuesitteeseen.

Lisää esitteitä löydät esitekirjastostamme.

Yhteystiedot

 

Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
VisitKarelia Sales Oy
Teollisuuskatu 15
80100 JOENSUU
faksi 013 123 933
puh. 0207 434 660
sales@visitkarelia.fi

 

Matkailuneuvonta osana
Carelicum Palveluita
joensuu@visitkarelia.fi
puh. 013 267 5222 (ma-pe 10-15)
Koskikatu 5, 80100 Joensuu

avoinna ma-pe klo 10-17

Joensuun matkailusivut eri kielillä:

Lippu_EN.png     RU-lippu6.png 

Faktoja Joensuusta

 • Perustettu 1848

 • Kokonaispinta-ala 2751km2

 • Asukkaita 75 000

 • Naapurikunnat Ilomantsi, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Rääkkylä ja Tohmajärvi

 • Etäisyys Helsinkiin 437km

 perhonen.jpg

 

 Kosiosusi.jpg

 

RAVINTOLAPÄIVÄ 21.5.2016

Talvi mainoskuvat Botania by Jarno Artika 2016-28-3.jpg

Ravintolapäivä on ruokakarnevaali, jonka aikana tuhannet ihmiset ympäri maailmaa perustavat ravintoloita päivän ajaksi. Päivän tarkoituksena on pitää hauskaa, jakaa uusia ruokakokemuksia sekä nauttia yhteisestä ympäristöstä porukalla. Katso, mitä Joensuussa tapahtuu Ravintolapäivänä!

HeiJoe.JPG

HeiJoe on älylaitteelle kehitetty, käyttäjälleen maksuton matkailuopasjärjestelmä. Lue lisää järjestelmästä ja tutustu Joensuun reitteihin - klikkaa tästä!


 

  

 


 

   

 

 Joensuun antia
Joensuun Botania, yleisölle avoin kasvitieteellinen puutarha ja trooppinen perhospuutarha.
alk.15 €
Uudistettu Veikko Huovisen klassikko
Joensuun kaupunkikierros oppaan johdolla
alk.15 €
Koukussa-farssi on Joensuun kaupunginteatterin huippuhauska tuotanto vaikka pikkujouluporukoille!
alk.24 €
Utran Uudessa Teatterissa kesällä 2016 Markku Pölösen romanttinen komedia 'Laula minulle rakkaudesta'! Tutustu myös kulttuuripakettiin.
alk.11 €
Vierailuesitys VAHTIKOIRA KARKUTEILLÄ - menoa ja musiikkiteatterimeininkiä yli 3-vuotiaille!
alk.11 €
´"Joulun lämmin, rauhaisa tunnelma syntyy yhdessä tekemisestä ja toisten auttamisesta."
 • Majoitus
 • Aktiviteetit
 • Palvelut
 • Käyntikohteet ja nähtävyydet
 • Reitit
-
Näytä palvelut
Hakutuloksia ei löytynyt
Hakutuloksia päivitetään
Näytä vain varattavissa olevat

Pinta-ala m2
Makuuhuoneita kpl
henk
Alue
Varaa Tutustu
Online
Varattu
Odota hetki Ladataan lisää......

{Name}

Pinta-ala {Area} m2
Makuuhuoneita {Bedrooms} kpl
{Adults} + {ExtraBeds} henk
Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu