Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Etusivu / Aktiviteetit / Aktiviteetit / SUP -lautailu

SUP-lautailu

 alasivu-header-sup1.jpg

SUP-lautailu (SUP = Stand Up Paddling) on alunperin Hawaiilta alkunsa saanut hauska ja helposti omaksuttava surffauksen kantamuoto. SUP-laudalla melotaan seisaaltaan suurella surffilaudalla ja nähdään vesistö aivan uudenlaisesta näkökulmasta. Suppailu on oivallista kokovartalon liikuntaa, joka kehittää kuntoa, lihaskestävyyttä sekä tasapainoa. SUP-lautailu on helppo oppia ja sopii mainiosti niin leppoisaan iltamelontaan, kuin aktiiviliikkujan kesätreeniksi.

Kenelle SUP-lautailu sopii?
SUP-lautailu sopii kaikille, ketkä ovat kiinnostuneet vesillä liikkumisesta, ikään ja kuntoon katsomatta. Jos pystyt ajamaan polkupyörällä, opit myös SUP-lautailemaan. Vauhdikkaampaa ja fyysisesti rankempaa melontasessiota hakeva SUP-lautailija voi meloa jokia vastavirtaan, leikkiä koskissa tai suunnata navakallakin tuulella avoimelle vedelle ja aaltoihin. SUP-lautailu ei rajoitu pelkästään aurinkoisiin ja tuulettomiin päiviin, vaan omien taitojen rajoissa ja hyvillä varusteilla voi mennä melomaan koska vain. Parhaiten perehdyt SUP-lautailuun osallistumalla osaavan ohjaajan pitämälle alkeiskurssille tai johdetulle retkelle.

Mitä SUP-laudalla voi tehdä?
SUP-laudalla voi meloa missä vain Suomen upeissa vesistöissä mutta siitä on myös moneen muuhun. SUP-laudoilla voi lipua jokia alas, laskea koskia ja surffata aaltoja. SUP-laudan tasainen pinta mahdollistaa laudan käytön myös joogaamiseen ja erilaisten voimistelu- ja lihaskuntoharjoitusten tekemiseen. Vesi tuo oman mausteensa tasapainoa vaativiin liikkeisiin ja keskivartalo joutuu erityisesti töihin.


Joensuun Kuuden Sillan Retki (toukokuun alusta lähtien)
Kuuden sillan retkellä melotaan SUP-laudoilla Pielisjokea Karsikosta Jokiasemalle asti ja nähdään vedestä käsin kuusi erilaista Pielisjokea ylittävää siltaa. Liikkeelle lähdetään Karsikon venelaiturilta osoitteesta Pohjolankatu 52. Aluksi kerrataan SUP-melonnan perusteet rannalla ja sen jälkeen siirrytään virran vietäväksi.

Matkan varrella on ajoittain voimakkaasti virtaavia paikkoja, kuten Ilosaaren kohdalla oleva koski, joten retki ei sovellu vettä pelkääville. Retki on kuitenkin mahdollista tehdä ilman aikaisempaa kokemusta SUP-melonnasta ja Ilosaaren koski on mahdollista kiertää myös kävellen.

HINTA: 53 € / hlö

KESTO: 2 tuntia

RYHMÄT: Retket tehdään 3-10 henkilön pienryhmissä. Näin säilytetään parras mahdollinen taso opetuksessa ja voidaan taata jokaiselle riittävästi henkilökohtaista ohjausta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kurssit täyttyvät nopeasti, joten varaa paikkasi ajoissa!

SÄÄVARAUS: Kursseilla on säävaraus. Jos kurssin ajankohtana on sellainen sää, jonka katsotaan vaarantavan SUP-lautailun turvallisuuden, kurssi perutaan ja valitaan uusi ajankohta.

MÄRKÄPUKU: Voit myös vuokrata kurssille / retkelle märkäpuvun ja neopreeniset kengät yhteishintaan 5 €. Muista ilmoittaa pituutesi, sekä kengännumero ennen kurssin alkua

KURSSIPAIKKA: Kokoonnutaan suoraan Karsikon venelaiturilla, osoitteessa Pohjolankatu 52. Pienille arvotavaroille on tilaa oppaan kuivakassissa (avaimet, lompakot, puhelimet) ja loput tavarat on mahdollista pakata roisketiiviisiin pusseihin laudan päälle. Pyri ottamaan mahdollisimman vähän ylimääräistä tavaraa mukaan mutta älä unohda juotavaa, jos on lämmin päivä.


VARAUKSET:

sales@visitkarelia.fi
puh. 0207 434 660

Polttariretki SUP-laudoilla voidaan järjestää mihin päin Joensuuta tai lähikuntia tahansa. SUP-lautoja on käytettävissä parisenkymmentä, eli vesille mahtuu kerralla isompikin porukka.
SUP-lautailussa yhdistyvät yhdessä tekeminen, itsensä ylittäminen ja rento vesillä hengailu!
Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu