Majatalosta majataloon herkutellen

Valtimolta Nurmekseen

Majatalosta majataloon ruokavaellus - rakkaudesta aitoihin makuihinTervetuloa ylä-karjalaan Pohjois-Karjalan pohjoisiin osiin, aitojen makujen ja karjalaisen ruokakulttuurin alkusijoille. Rakkaudesta ruokaan valmistamme ruuan puhtaista raaka-aineista itäsuomalaista ruokakulttuuria kunnioittaen. Kussakin majatalossa pääset tutustumaan ja halutessasi opettelemaan karjalaisten herkkujen valmistusta. Kaikki majatalot kuuluvat Karelia à la carte- verkostoon, joka on pohjoiskarjalainen ravintoloiden, matkailu- ja elintarvikealan yritysten verkosto. Jokaisella majatalon emännällä on omat vahvuutensa ruoanlaitossa, joten vieras pääsee neljän erilaisen emännän ruokapöytään.

Hinta: 145 € / hlö / vrk tai 75 € / hlö päiväohjelma

Hintaan sisältyy: Täydenpalvelun ruokaretki majatalosta majataloon: yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, lounas, päivällinen), opastus ruokien valmistuksessa, sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset tai polkupyörä varusteineen retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja eväät kotimatkalle.
• Siirtymiset majatalosta majatoon ryhmän mukaan; polkupyörällä tai taksilla.
• Voit myös varata vain päivän ohjelman 75 €/hlö, ilman majoitusta.
• Minimihenkilömäärä 2 hlöä.


Varaukset, lisätiedot ja kyselyt
Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
puh. 050 336 0707
nurmes@visitkarelia.fi

Ohjelma

1. päivä Ruisleipää tai yrttejä
Luomuruisleivän leipominen vaatii monenlaisia niksejä onnistuakseen. Majatalo Puukarin Pysäkin emäntä Anni opettaa kuinka oikea ruisleipä valmistuu vanhan juuren ja luomuruisjauhojen avulla. Tai jos tulet touko-kesäkuussa voit valita Yrttityöpajan, jossa emäntä opastaa villiyrttien hyötykäytöstä.

2. päivä Karjalaiset leivonnaiset ja jälkiruoat
Laitala Lomien emäntä Henna tykkää herkuista karjalaiseen tapaan. Henna neuvoo niksit karjalaisiin leivonnaisiin ja ihaniin jälkiruokiin. Henna myös "tuunaa" karjalaisia herkkuja tähän päivään.

3. päivä Kuinka ruokaa valmistetaan avotulella karjalaisella korostuksella?
Äksy Ämmä eli majatalo Pihlajapuun emäntä Minna tietää ja tuntee niin loimuttamisen, nuotiokalan kuin tikkuleivän valmistuksen salat. Miltäs kuulostaisi karjalaiset muurinpohjaletut kuhatäytteellä tai makeasti mansikoilla?

4. päivä Karjalanpiirakat
Männikkölä Pirtin karjalanpiirakan tunnettaan maustaan ympäri Suomen. Ritva leipoo perinteiset ja gluteenittomat karjalanpiirakat, sultsinat kuin vatruskatkin yli 30 vuoden kokemuksella.