Tervetuloa Lieksaan!

Lieksa sijaitsee Pohjois-Karjalan koillisosassa Suomen neljänneksi suurimman järven Pielisen rannalla. Kaupunki on kuuluisa kauniista erämaaluonnostaan ja Kolin huipulta avautuvasta kansallismaisemasta. Koli, Pielinen, Ruunaan retkeilyalue ja Patvinsuon kansallispuisto sekä lukuisat puhdasvetiset järvet ja jylhät vaara- ja harjumaisemat tarjoavat mainiot mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistäytymiseen. Kiinnostavia päiväretkikohteita ovat myös Änäkäisen virkistysalue sotahistoriallisine linnoitteineen, Pieni Ritojärvi sekä Ukonsärkkä.

Lieksa on elävä kulttuurikaupunki. Vuodesta 1980 lähtien järjestetty Lieksan Vaskiviikko tarjoaa musiikin ystäville korkeatasoista vaskimusiikkia ja viihteellisiä konsertteja. Pielinen Soi-kamarimusiikkifestivaali on laajentunut ympärivuotiseksi tapahtumaksi, jonka konsertteja järjestetään eri puolilla Pielistä. Monolan aitta - Jean ja Aino Sibeliuksen häämatkakohde - avattiin kunnostettuna kesällä 2017. Toista kertaa järjestettävän Monola-juhlaviikon teemana on 2.-7.7.2018 Kalevala.

Eva Ryynäsen ajattomat puuveistokset Paaterissa ja Pielisen museon historialliset rakennukset eivät jätä ketään kylmäksi. Rukajärvi-keskus Lieksan rautatieasemalla kertoo raja-alueen sotahistorian tapahtumista ja ihmisten elämästä. Timitrassa sijaitsevan Rajaperinnetalon näyttely kuvaa kattavasti rajavartioinnin historiaa ja PikkuKilin Eläinpuisto Kelvän Salonkylällä on koko perheen käyntikohde.

Kaupunki on perustettu1973
Pinta-ala4067,60 km²
Lieksalaisia11400
Välimatka Joensuuhun95 km
Välimatka Helsinkiin529 km
Jarkko Valtee ja Osku Heiskanen – upeat diivat paljeteissa - Showhat 2.11.2017

Jarkko Valtee ja Osku Heiskanen – upeat diivat paljeteissa

Showhat 2.11.2017

ShoWhat on Osku Heiskasen ja Jarkko Valteen oma drag show. Nämä diivat säihkysäärineen valloittavat katsojansa ainutlaatuisella huumorillaan ja monipuolisilla taidoillaan show´ssa, joka tulvii sekä kotimaisia että ulkomaisia tähtiartisteja vuosien varrelta.

2.11. klo 19 Lieksan Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa.

Varaa liput täältä.
Yksi Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmista -

Yksi Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden ohjelmista

"Gabriel, tule takaisin" -ooppera

Ilkka Kuusiston ”Gabriel, tule takaisin!” –oopperan vierailuesitys Lieksan Kulttuurikeskuksen Brahe-salissa 25.11.2017 klo 18.00.
Koko perheen eläinpuisto - PikkuKili

Koko perheen eläinpuisto

PikkuKili

Ihana käyntikohde koko perheelle! Avoinna: loka-marraskuussa tilauksesta yksittäisille kävijöille sekä ryhmille. 1.12.2017-14.5.2018 joka päivä klo 10-16. 


PikkuKilin kotisivut
Avoinna ympäri vuoden - Pielisen museo

Avoinna ympäri vuoden

Pielisen museo

Museon päärakennuksessa on paikkakunnan menneisyyttä esittelevä perusnäyttely ja vaihtuvien näyttelyjen tila. Näyttelyhalli on avoinna läpi talven. Lisätietoja täältä.

Eva Ryynäsen Paateri

Avoinna talvikaudella ryhmille tilauksesta. Hiihtolomaviikoilla 8-10 joka päivä klo 10-16.

Katso lisää
Lieksa & Ilomantsi - Sodan jäljillä

Lieksa & Ilomantsi

Sodan jäljillä

Opas sotiemme 1939-1944 muistomerkeille Ilomantsissa ja Lieksassa.

Lue lisää
Kolin kesä & syksy - Kolin matkailuesite 2017

Kolin kesä & syksy

Kolin matkailuesite 2017

Tutustu Kolin ja koko Pohjois-Karjalan matkailutarjontaan täällä

Pielisen Karjalan sähköinen matkailuesite 2017

Tutustu alueemme majoitus- ja ruokapaikkoihin sekä käyntikohteisiin!

Lue lisää