Syvintä suomalaisuutta

Matkailu Kolilla alkoi jo reilut sata vuotta sitten ns. karelianistien vanavedessä ja edelleen tänä päivänä Koli on monien mielestä Suomen kaunein luontomatkailukohde. Koli on ainutlaatuinen kokonaisuus - yhdistelmä kansainvälisestikin tunnettuja luonto- ja kulttuuriarvoja sekä laadukkaita ja monipuolisia matkailupalveluja ympäri vuoden. Matkailu on sovitettu tarkoin yhteen kansallispuiston suojelutehtävien kanssa.

Kolin kansallismaisemia voi ihailla makunsa mukaan korkeiden rinteiden huipulta tai Pielisen aalloilta. Kolilla kohtaavat järvi-Suomen ja vaaramaisemien parhaat piirteet. Suomen viidenneksi suurin järvi Pielinen, metsäiset maisemat, saaret sekä Kolin vaarojen jylhät piirteet tarjoavat suomalaisuuden suosikkimaiseman. Kansallispuiston polut, ladut ja rinteet kutsuvat kokemaan kansallismaiseman omin jaloin.

Kolin kauniista luonnosta voi nauttia esimerkiksi patikoiden, ratsastaen, meloen tai osallistumalla veneretkille tai laivamatkalle autolautta Pielisellä tai kantosiipialus SuviExpressillä. Talvella voi virkistäytyä mm. lasketellen, hiihtäen, lumikenkäillen tai osallistumalla koiravaljakkoajeluille tai islanninhevosretkille. Ulkoilun jälkeen on ihanaa rentoutua Koli Relax Spassa. Majoitusta Kolilla tarjoavat Break Sokos Hotel Koli ja lukuisat loma-asuntokohteet. Matkailuneuvonta ja Luontokeskus Ukko palvelevat matkailijoita ja Kolin kansallispuistoon tutustuvia vieraita.

Kansallispuisto perustettiin1991
Korkein kohta347 m
Elämykset100 %
Retkeilyreittejä80 km
Välimatka Joensuuhun62 km
Välimatka Helsinkiin487 km

Vietä mökkiloma Kolilla!

Katso hinnat ja saatavuus

Syksyn tapahtumia

Syyslomat aloitetaan Kolilla meditatiivissa tunnelmissa kun Sata meditaatiota 100-vuotiaalle Suomelle -tapahtuma saapuu kansallismaisemaan 15.10.2017. Kolin luontokeskus Ukko, Ylä-Kolintie 39, Koli, p. 020 639 5654.

Poreita, hemmotteluja ja elämyksiä myös Naperoille. Naperoviikot Koli Relax Spassa 15. -29.10.2017. Kylpylässä on jatkoaikaa naperoille klo 18:00 saakka! Kylpylän jälkeen maistuukin jo ruoka, kylpylän perhelipun ostaneille limut kaupan päälle ravintolaruokailun yhteydessä. www.kolirelaxspa.fi

Kiinnostaako mielenkiintoinen Kolin historia ja tarinat?  Osallistu silloin opastetulle kierrokselle Kolin huipuilla. Tunnin retkellä opas kertoo Kolin tarinoita, faktoja ja fiktioita, historiaa ja nykypäivää. Ota kamera mukaan retkelle! Maasto helpohko, ylä- ja alamäkiä. Matka kuljetaan valmiita polkuja pitkin. Lähdöt 16.-20.10.2017. www.koliactiv.fi

 


 

Lähde seikkailuun!
Luolaseikkailu Pirunkirkon lohkareluolastoon. Mennään luoliin ryömien ja kontaten. Lohkareluolasto on noin 127 metrin elämys ja seikkailu, joka sopii kaikille rajojaan hakeville. Matka luolastolle taitetaan omin kulkuneuvoin. Varusteina omat vaatteet, jotka voivat likaantua tai jopa repeentyä. Suositeltava ikäraja 13 vuotta. www.koliactiv.fi.

Metsäseikkailu Kaikukalliolle
Retkelle lähdetään vanhan metsän kautta Kaikukalliolle. Retki sisältää pieniä tehtäviä retkeläisille. Kävelymatkaa noin 2,5 km, kansallispuiston polkuja, matkan varrella on ylä- ja alamäkeä. www.feelkoli.fi

Katso täältä kaikki Kolin alueen tapahtumat!

Kylpylä kansallispuistossa

Kiireetöntä oloa aikuisten kesken Kolilla

Lue lisää