Seitsemän sillan kaupunki

Joensuu on sekoitus virkeän kaupungin sykettä ja maalaisidylliä. Venäjän tsaari Nikolai I:n vuonna 1848 perustama Joensuu on Pohjois-Karjalan maakuntakeskus. Tunnelmaa kaupunkiin luovat sen läpi virtaava Pielisjoki ja keskusta monipuolisine palveluineen - unohtamatta kauppatorin karjalaista elämänmenoa. Pielisjoen ylittää kantakaupungin alueella seitsemän siltaa, uusimpina 2014 kevyelle liikenteelle avattu Ylisoutajan silta ja saman vuoden lopulla valmistunut Sirkkalan silta. 

Kaupunkikuvaa hallitsee Eliel Saarisen suunnittelema kaupungintalo vuodelta 1914. Talossa toimivat nykyään kaupungin keskushallinto, kaupunginteatteri ja Teatteriravintola.

Joensuu on tunnettu erityisesti loistavatunnelmaisista tapahtumistaan, kuten Ilosaarirockista, mutta kaupungilla on tarjolla matkailijoille muutakin. Oletko esimerkiksi vieraillut upeassa Taitokorttelissa, SUP-lautaillut kesäisin Pielisjoen koskissa tai nauttinut viikonloppulomalla kaupungin kulttuuritarjonnasta?

 

Kaupunki on perustettu1848
Välimatka Helsinkiin460 km
Lentoja Helsingistä / pv2-5
Rautatieasema keskustasta1 km
Välimatka Kolille70 km
Välimatka Kuopioon136 km

Näe & koe

Joensuun keskustassa sijaitseva Taitokortteli palvelee asiakkaita ympäri vuoden. Kauppaneuvoksen kahvilassa on hauska herkutella, ja pikkuputiikeista löytyy ihania tuliaisia kotiin ja ystäville. Taitokorttelin pihapiirissä toimii myös lapsiperheille palveluja tarjoava Perheentalo.

Joensuun kaupungin molemmat museot, Taidemuseo ONNI ja Pohjois-Karjalan museo HILMA, ovat avoinna ympäri vuoden. Pohjois-Karjalan museosta löytyy myös lasten suosikki Mukulakatu

Maailman pohjoisin ja Suomen ainoa trooppinen perhospuutarha Botania sijaitsee Linnunlahden kaupunginosassa. Noin 600 lajin kokoelma-kasvihuoneissa on edustettuna tropiikki, subtropiikin kesä- ja talvisadealueet sekä aavikko. Ulkopuutarhasta löytyvät mm. ravinto-, mauste-, myrkky, lääke- ja koristekasvien kokoelmat.

Taitokortteli

- Näyttää mitä osataan ja kun tekijällä on merkitystä. Matkailu-, käsityö- ja kulttuurikorttelin löydät torin laidalta.

Tutustu lisää
Joensuun syksyssä
Rokumentti Joensuussa 15. – 19.11.2017. - Rokumentti friikkiyden asialla!

Rokumentti Joensuussa 15. – 19.11.2017.

Rokumentti friikkiyden asialla!

Teemaohjelmistossa tuodaan esiin hulluuden tavoittelijoita, taitelijoita ja hämmentäjiä, jotka ovat ottaneet missiokseen normaaliuden määreiden rikkomisen. Näkökulma on pikemminkin ylistävä kuin osoitteleva.

Tutustu ohjelmaan

Yleisöopastus -  Kaski  Eero Järnefeltin Raatajat rahanalaiset / Kaski on lainassa Ateneumista Joensuun taidemuseossa 19.9.-22.10.

Yleisöopastus

Kaski Eero Järnefeltin Raatajat rahanalaiset / Kaski on lainassa Ateneumista Joensuun taidemuseossa 19.9.-22.10.

ke 18.10. klo 17

www.joensuuntaidemuseo.fi

Botania - Valohoitoa ja virksistäytymistä

Tervetuoa sademetsään ja aavikolle