Select language
 • Muistilista on tyhjä. Lisää kohteita ja sisältöjä muistlistalle painamalla "Lisää muistilistalle".

  Pinta-ala m2
  Makuuhuoneita kpl
  Nunc bibendum erat diam, non vulputate magna aliquam fermentum.
  5+2 henk
  Varaa
  999,99 €
Ryhmille
Etusivu / Bomba.fi / Ryhmille / Patikointipaketti Kansallispuistoihin Kolille ja Hiidenporttiin
Lisää muistilistalle
Tervetuloa patikoimaan ja nauttimaan upeista maisemista

Opastetulla Kansallispuisto -patikoinnilla nautit upeista maisemista ja liikkumisesta luonnossa. Kun opas on mukana, saat retkestäsi paljon enemmän. Tutustut alueeseen ja alueen historiaa ja kuulet mukavia tarinoita matkan varrella.
- Tähän tuotteeseen on valittu kaksi hyvin toisistaan poikkeavaa kansallispuistoa Koli ja Hiidenportti.

Muita lähikohteita ovat:
Patvinsuon kansallispuisto
Petkeljärven kansallispuisto
Kolvananuuron luonnonsuojelualue
Reposuon alue
Ruunaan luonnonsuojelualue
Ruunaan retkeilyalue
Peurajärven ja Mujejärven retkeilyalueet

Lue lisää kohteista >> www.luontoon.fi

Kolin rakastettu kansallismaisema

Koli Bomba banner.jpgKoli on Suomen tunnetuin kansallismaisema. Koe Koli - tunnet mielen ja sielun rauhaa ikiaikaisista metsistä ja näkymistä yli Pielisen. Muun muassa Jean Sibeliusta, Eero Järnefeltiä ja Juhani Ahoa innoittanut maisema on yhä luonnossa liikkujien, vaeltajien ja taiteilijoiden rakastama.

Kolin nähtävyydet - Majesteettiset näköalat
Kolin kansallispuiston parasta antia ovat vaarojen huipuilta avautuvat päätähuimaavat maisemat.  Ukko-Kolin huippu kurottaa 347 metriä merenpinnan ja 253 metriä Pielisen pinnan yläpuolelle. Ukko-Kolilta voit ihailla Pieliselle avautuvaa upeaa kansallismaisemaa. Paha-Kolin kvartsikielekkeeltä näet yli Kolinuuron Pieliselle. Akka-Kolilta katselet Kolinselän järvimaisemia ja eteläisimpänä siintävää näköaloistaan kuulua Vesivaaraa. Akka-Kolin näköalapaikan alapuolella sijaitsee suosittu vihkipaikka Hiljaisuuden temppeli. Hienoja maisemia näet myös Mäkrävaaralta, Paimenenvaaralta, Pieni-Kolilta, Jauholanvaaralta ja Hirvivaaralta. Osalla vaaroille vievistä reiteistä on jyrkkiä nousuja.

Patikointireitti -ehdotus: Mäkrän polku 7,2 km. Rengasreitin lähtöpiste on Ukon Yläpiha. Reitti kulkee Kolin lakien yli ja laskeutuen välillä Mäkrän- ja Purolanahoille, joilta polku lähtee nousemaan Mäkrän rinnettä ylös. Mäkrävaaralta reitti jatkuu Pienen-Mäkrän yli Ikolanaholle ja edelleen Mäkränaholle, josta voi palata huippujen yli Ukon Yläpihalle tai pysäköintialueelle.
Nähtävää: Kansallismaisemat Kolin huipuilta, kaskiahot, Mäkrävaaran näköalapaikat ja Eero Järnefeltin maalauspaikan sekä monimuotoista vaaraluontoa.

Hiihdenportti ikiaikaista kauneutta

Sotkamon saloseudun sydämessä sijaitsevan Hiidenportin alkuvoimainen rotkomaisema on vaikuttava näky. Kansallispuisto tarjoaa kohteita ja tarinoita myös kulttuurihistoriasta kiinnostuneelle. Jylhälle kalliorotkolle johtavan polun varrella voit kokea salaperäisen kuusikon, kauniisti karun kukkaniityn ja kaskiahon tunnelman.

Hiiden portti-horz.jpg

Hiidenportin nähtävyydet
• Hiidenportin rotko pystysuorine kallioseinämineen on kansallispuiston tunnetuin nähtävyys.
• Kovasinvaaran taloautio tarjoaa mielikuvia elämästä erämaiden keskellä ja esittelee kainuulaista perinnemaisemaa.

Kulttuurihistoria
Hiidenportin nähtävyyksiin kuuluvat myös muut alueen kulttuurihistoriaan liittyvät kohteet, mm. savotta- ja uittokämppien rauniot, uittopadot, närelenkin vääntöpuu, pilkkapolut, heinäsuovien pohjat, tervahaudan pohjat ja kaskikoivikot.

Patikointireitti -ehdotus: Puiston halki johtava polku seuraa Porttijoen vartta puiston etelärajan kautta Käärmesärkälle ja edelleen puiston kaakkoispuolella sijaitsevalle Peurajärven virkistyskalastusalueelle. Hiidenportin ja Käärmesärkän välisen polun pituus on noin 10 km.

Patikointipaketti Koli ja Hiidenportti

Hinta: alk. 188€ /hlö/2 vrk
Hinta sis. majoituksen majatalossa
2 vrk, aamiaiset, ruokailut, retkieväät, opastetut paktikkaretket.
Ryhmille min. 10 hlöä.
Ryhmän oma bussi tai omat autot. Järjestämme kuljetuksen lisähinnasta.

 

 

Myynti ja varaukset
Karelia Expert Matkailupalvelu Oy
Puh.050 336 0707
nurmes@visitkarelia.fi
Koli on kansallismaisema, kansallispuisto, matkailualue, laskettelu- ja hiihtokohde, eteläisen Suomen korkein kohta, geologinen nähtävyys, suomalaisen kulttuurin keskittymä. Koli.fi -sivusto kertoo alueen palveluista, tarjonnasta ja tapahtumista.
Tutustu
VisitKarelia.ru on VisitKarelia.fi:n sisarsivusto. VisitKarelia.ru tarjoaa koko Venäjän Karjalan matkailutarjonnan ulottuvillesi kaikessa kauneudessaan ja kaikkine mahdollisuuksineen.
Tutustu