KotisivuAsuminenTarinatVuonoksen jäätelö
Vuonoksen jäätelö tehdään oman tilan maidosta

1.JPG

Vuonosahon maatilalla Outokummussa käy vilske, kun lypsykone, traktori, jäätelökone ja kissa kehräävät kaikki sulassa sovussa. Voutilaisten sukutilaa on pidetty jo kolmessa polvessa, nyt vuorossa on Harri perheineen. Pari vuotta sitten Sari-emäntä kaipasi kuitenkin jotain omaa puuhaa ja päätti pistää pystyyn pienen jäätelötehtaan, maidon kun sai kätevästi omalta tilalta. Nyt Vuonoksen jäätelöä maistellaan jo pitkin maakuntaa.

Vierailijoiden nautiskellessa samettista jäätelöä maatilan pihalla voivat he seurata Miina-kissan linnunsaalistuspuuhia, isännän peltohommia tai isäntäperheen kuopuksen Rikun ja berninpaimenkoira Emman leikkejä isovanhempien valvovien silmien alla. Kolmen polven tilalla elämä on kuin ennen vanhaan!


2.JPG

Sari valmistaa jäätelöt ja jogurtit käsityönä oman tilan lehmien maidosta ja kermasta. Homogenoimattomasta maidosta valmistetut tuotteet soveltuvat monille laktoosi-intolerantikoille, eivätkä ne sisällä lisäaineita tai väriaineita. Jäiset herkut maustetaan maakunnan omasta sadosta aina kun mahdollista, marjat ovat Pohjois-Karjalan parhaimmistoa ja raparperi on kerätty Sarin omalta pihalta. Tämä on lähiruokaa herkullisimmillaan!


3.JPG

Vuonoksen jäätelöllä on noin 500 reseptiä käytössä, joten valinnanvaraa piisaa. Joukossa on useita erikoisuuksiakin, kuten piimäjäätelöä tuoreilla mustikoilla sekä viski-, vaahterasiirappi-, olut-, piparkakku-, terva-, kuusenkerkkä-, pannacotta-, raparperi- ja hunajajäätelöä. Tumma suklaa ja Baileys-jäätelö ovat hittituotteita, Sarin lempimaut ovat kookos, salmiakki sekä Madagaskarin vanilja ja Harrin suosikeiksi ovat muodostuneet pistaasi ja nougat. Tämän kesän uutuusmakuja ovat karpalojäätelö sekä punaherukkasorbet.


4.JPG

Vuonoksen jäätelöä saa useista myyntipisteistä ja ravintoloista Pohjois-Karjalasta, mutta tuotteita myydään jo pääkaupunkiseudullakin. Kesäisin tilalla on vilkasta, kun turistit vierailevat tilalla jäätelöllä, kahvilla tai pihan grillikodassa valmistamassa välipalaa. Lähialueen asukkaat hakevat tilalta maitoa, jogurttia ja jäätelöä ympäri vuoden.

Vuonoksen jäätelö sijaitsee Outokummussa osoitteessa Vuonosahontie 1 B vilkkaan Polvijärventien varrella. Eiköhän lähdetä herkuttelemaan!

www.vuonoksenjaatelo.fi