KotisivuAsuminenTarinatValion kesäreseptit
Savuhärkä-pastasalaatti

savuharka.jpg2  dl minipastaa

200 g Valio kermaviiliä

1/2  tl mustapippurirouhetta

1/2  tl paprikajauhetta

1  dl Valio 3 hedelmän mehua

175 g Valio Salaneuvos® 17% juustoa

2  isoa omenaa

2  isoa tomaattia

50  g kylmäsavuhärkää tai –poroa / 100 – 150 grammaa keitto- tai palvikinkkua.

1  dl hienonnettua ruohosipulia

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja valuta siivilässä. Sekoita kulhossa kermaviili, mausteet ja mehu. Lisää joukkoon pasta. Leikkaa juusto ja omenat pieniksi kuutioiksi ja lisää ne kulhoon. Leikkaa tomaatit pieniksi lohkoiksi ja savuliha aivan pieniksi paloiksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kulhossa muihin aineisiin. Revi laakeaan tarjoilumaljaan pohjalle salaattia. Lusikoi sen päälle muut, keskenään sekoitetut ainekset.

Anna maustua jääkaapissa kelmulla peitettynä ennen tarjoilua. Tarjoa hyvän leivän kanssa.





Juustoinen katkarapusalaatti

katkarapu.jpgSalaattiaineet

150  g katkarapuja

175 g Valio Polar® juustoa

400  g makeaa melonia

1/2  nippua kevätsipulia tai n. 1 dl ruohosipulia

1  ruukku jääsalaattia

Kastike

2  dl Valio turkkilaista jogurttia

2 1/2  rkl makeaa chilikastiketta


Sulata katkaravut ja valuta ylimääräinen neste pois siivilässä. Kuutioi juusto. Kuori meloni ja poista siemenet. Leikkaa meloni kuutioiksi ja kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Revi salaatti. Kokoa ainekset kerroksittain salaattimaljaan. Sekoita chilikastike jogurttiin. Tarjoa kastike eri kulhosta.





Mantelinen hedelmä-juustosalaatti

1  ruukku roomansalaattia

1  mango

1  tuore ananas

200  g tummia viinirypäleitä

1  dl kuorellisia manteleita

150  g Valio Musta Salaneuvos® juustoa kuutioina

Pese ja kuivaa salaatinlehdet. Kuori ja kuutioi mango ja ananas. Poista ananaksen puumainen ydin. Halkaise viinirypäleet. Rouhi mantelit veitsellä karkeiksi paloiksi. Paahda ne kuivalla, puhtaalla pannulla. Jäähdytä. Aseta laakean salaattimaljan pohjalle ja reunoille osa salaatinlehdistä. Yhdistä hedelmäpaloihin revittyjä salaatinlehtiä ja kaada salaatin päälle.

Ripota päälle mantelit ja juustokuutiot.