Hieno hiihtovaellus halki karjalanpiirakkamaan

Tervetuloa hiihtämään puhtaille hangille, nauttimaan kevätauringosta ja majatalojen leppoisasta tunnelmasta

Lähdöt:
22.-25.3.2018 loppuunmyyty
23.-26.3.2018

Vaelluksen hiihtolatu kulkee läpi karjalanpiirakkamaan, Valtimon Puukarista Nurmeksen Salmenkylään. Hiihdon jälkeen maistuu Karelia á la carte lähiruoka. Hiihtovaelluksella pääset maistamaan mm. erilaisia karjalaisia piirakoita. Majatalosta majataloon -retket on valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2015!

• Perinteisen tyylin ladut ovat moottorikelkalla hoidettuja luontolatuja.
• Vaadittava kunto: Kuntoa mukavaan menoon, hiihtoa enimmillään noin 25 km päivässä.
• Laduilla voi harrastaa koirahiihtoa! Musti maksutta mukaan :)
• Jos tulet omalla autolla, auto jätetään vaelluksen ajaksi Majatalo Puukarin Pysäkkiin ja hiihdettyänne vaelluksen teidät kuljetetaan takaisin autollenne.

Hiihtokilometrit
Puukari-Laitala 19,8 km, jos lähtee talon lenkin suuntaisesti, kilometrejä tulee 20,2 km. Puukarin talon oma hiihtolenkki on 5,8 km.
Laitala-Pihlajapuu 24,3 km. Laitalan oma maisemalenkki 15,5 km.
Pihlajapuu-Männikkölä (jäätilanteen niin salliessa) 14,4 km.
Pihlajapuu talon lenkit Nälkömäki 12 km, "Viemenenkierros" 7,9 km.
Aronsalmen lenkki 11 km, Patasuon metsäautolenkki 22 km.Männikkölä-Bomba 4,6 km.

Ekologisesti perille Bussilla
Retken alkupää, Majatalo Puukarin Pysäkki sijaitsee aivan valtatie 6 lähellä. Pääset majataloon kätevästi bussilla (esim. Joensuu - Oulu), pysäkki on aivan majatalon edustalla.

Hinta: 135€/vrk
Hintaan sisältyy:
Täydenpalvelun hiihtovaellus: yöpymiset majataloissa täysihoidolla (aamiainen, retkieväät, päivällinen), sauna, matkatavara- ja henkilökuljetukset ja retki-info. Lähtöpäivän ruokailuista hintaan kuuluvat aamiainen ja retkieväät. 
Lisähinnasta ja tilauksesta: Hiihtovaellus opastettuna, hiihtovarusteet, lentokenttäkuljetukset: Joensuu tai Kuopio, lähtöpäivän sauna ja lounas, hierontapalvelu, savusauna, turvesauna, 1 hh 20 €/vrk.

Majatalosta majataloon retkien isäntäväet

Majatalo Puukarin Pysäkki on tunnettu puhtaasta lähi- ja luomuruoastaan, karjalaisesta ruokaperinteestä sekä hyvästä palvelusta. Majatalon emäntä Anni kertoo: ”Kaiken pohjana on oman maatilan tuotteet, tiedämme oikeasti, mistä raaka-aineet ruokaan tulevat.” Majatalo on noussut luomuruokaportaikolla jo viidennelle portaalle. Tutustu majataloon: www.puukarinpysakki.fi

Toinen majatalo on Laitalan Lomat Valtimon Karhunpään kylässä. Laitalan Lomat on mm. suosittu juhlien viettopaikka. Tutustu majataloon: www.laitalanlomat.com

Kolmas majatalo on Majatalo Pihlajapuu Nurmeksen Salmenkylässä. Majatalo kuuluu Äksyille Ämmille. Äksyt Ämmät eli Minna Murtonen (ei tosin oikeasti äksy ollenkaan). "Sydäntäni lähellä ovat ympäristöystävällisyys ja sosiaalinen vastuu. Teen paljon yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, ja nautin itsekin luonnossa liikkumisesta." Tutustu majataloon: www.aksytammat.fi

Neljäs majatalo on Männikkölän Pirtti. Männikkölän emäntä leipoo maan mainioimmat karjalanpiirakat, jotka ovat saaneet suosion ”ruuhkasuomessa” asti. Männikkölän piirakoita voi siis ostaa myös Helsingistä. Emäntä on pitopalveluiden ja karjalaisen ruokaperinteen todellinen grand old lady. Männikkölän Pirtillä on oma piirakkaleipomo Nurmeksen Porokylässä.  Tutustu majataloon: www.mannikkolanpirtti.com

Lisäksi hiihtovaellustuotteessa ovat mukana paikallinen kuljetusyrittäjä, hieroja, varustevuokraamo sekä Karelia Expert Matkailupalvelu Oy eli toteutamme todellista pienyrittäjien yritysyhteistyötä.

hiihtokarttakarkea.jpg

Hiihtovaelluksen ohjelma


Tulopäivä
Saapuminen Valtimolle. Retki-info. Päivällinen ja yöpyminen karjalaisia herkkuja tarjoavassa Majatalo Puukarin Pysäkissä.

1. Hiihtopäivä
Hiihtovaellus alkaa Puukarin Pysäkiltä ja jatkuu Haapajärven kautta Karhunpäähän Laitalan Lomiin. Reitti kulkee pelloilla, mukavissa kuusimetsissä ja järven jäällä. Reitin varrella ovat käytössä Haapaniemen tai Kalliojärven laavut makkaranpaistoa varten. Matkatavarasi kuljetetaan Laitalan Lomiin. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Laitalan Lomissa.

2. Hiihtopäivä
Laitalan Lomista hiihto jatkuu vaihtelevassa maalaismaisemassa kohti Salmenkylän Viemenjärveä ja Majatalo Pihlajapuuta. Taukopaikka sijaitsee Hulkkolan maalaistalossa. Matkatavarasi kuljetetaan Majatalo Pihlajapuuhun. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Majatalo Pihlajapuussa Äksyjen Ämmien vieraana.

LISÄVUOROKAUSI
3. Hiihtopäivä
Pihlajapuusta hiihtoreitti jatkuu Pielisen poikki ja Kynsiniemen yli Männikkölän Pirttiin jäätilanteen niin salliessa. Ritva-emännän maankuulujen karjalanpiirakoiden tuoksu tuntuu Pieliselle asti! Jos matka tuntuu lyhyeltä, hiihtämistä voi jatkaa Pielisen yli Bomban talolle tai Hyvärilän matkailukeskukseen ja takaisin Männikkölään (8-12 km) Pirtille. Matkatavarasi kuljetetaan Männikkölään. Sauna, päivällinen ja yöpyminen Männikkölän Pirtillä.

Lähtöpäivä
Aamulla aamiaisen jälkeen kotimatkalle. Kuljetus takaisin autollenne majatalo Puukarin Pysäkkiin tai asemalle.

* Vaellusladun lisäksi voi hiidellä majatalojen omia maisemalatuja.
* Kaikki hiihtovaellukset säävarauksella.

Hiihtovaelluksen myynti: Karelia Expert Matkailupalvelu | Puh. 050 336 0707 | nurmes@visitkarelia.fi