Ruokamatkailijan elämysseikkailu

Täytteestään karjalanpiirakka tunnetaan

Riisi, peruna vai ohra?

Karjalanpiirakan oikeasta reseptistä keskusteleminen herättää muuten niin leppoisissa pohjoiskarjaisissa lämpimiä tunteita. Majatalo Puukarin Pysäkin Anni Korhonen leipoo pelkästään kotimaisesta luomuohrasta piirakkapuuron ja samalla toivoo, että pikkuhiljaa piirakkapuuron täytteenä käytetty ulkomaalainen riisi vaihtuisi kotimaassa viljeltyyn ohraan.

Männikkölän Pirtin Ritva Ryttyläinen tekee piirakoita kaikilla kolmella eri täytteellä (riisi, ohra ja peruna). Ryttyläinen kertoo, että täytteistä riisi on suosituin. 

Ilomantsin Ravintola Parppeinpirtin piiroomestarit leipovat karjalanpiirakoita etenkin riisitäytteellä, toki muutkin täytevaihtoehdot ovat mahdollisia.

Onneksi munavoille ei ole näin montaa vaihtoehtoa - ja se käy kaikkiin piirakoihin. Käsintehtyjä karjalanpiirakoita myydään mm. Parppeinpirtillä ja kesäisin Joensuun torilla. Männikkölän Pirtin karjalanpiirakoita voi tilata ja ostaa raakapakasteena ympäri Suomen. Ennakkotilauksesta piirakoita leipovat esimerkiksi Maijan Juhla- ja Pitopalvelu ja Puukarin Pysäkki.

Pohjois-Karjalan ruokamatkat on paljon muutakin kuin karjalanpiirakat.

Alueemme suosikit ja erikoisuudet löydät tästä.


Ravintolasuositukset:

  • Break Sokos Hotel Bomba
  • Break Sokos Hotel Koli
  • Grill it! -ravintola
  • Hermannin Viinitila ja Viinitorni
  • Hilun Paikka
  • Hotelli Kiteenhovi
  • Hotelli-Ravintola Nurmeshovi

Majatalosta majataloon

Majatalosta majataloon -retket on valittu Suomen parhaaksi ruokamatkailutuotteeksi 2015

Tutustu